Exclusief advies en inzichten Voor racket experts

NL chevron bas

CONNECTED 31.05.2017

Non-stop tennis met de nieuwe Babolat applicatie!

Ter gelegenheid van Roland-Garros 2017, lanceert Babolat zijn nieuwe gratis applicatie, die open is voor iedereen. Zo kunnen tennisliefhebbers wereldwijd hun passie altijd beleven, delen met hun community en genieten van exclusieve diensten.

De ervaringen met connected tennis, of het nu gaat om het Play-racket of de POP-polsband, bevestigen dat tennisspelers dol zijn op statistieken en graag informatie over hun sportactiviteiten delen, dat ze met andere woorden willen bijblijven.
Deze vaststelling geeft aan dat er echt een community is die op een eenvoudige manier wil kunnen communiceren over hun prestaties, over die van hun favoriete kampioenen en over tennis in het algemeen.

“We hebben veel respons gekregen op de Play-applicatie die drie jaar geleden online kwam, maar ook ongelooflijk veel opmerkingen en ideeën. We wilden een antwoord bieden op deze nieuwe verwachtingen, door een applicatie te ontwikkelen die alle fans wereldwijd verenigt en bundelt, niet alleen degene die met de connected-producten van Babolat spelen.” legt projectleider Florent Isidore uit.

Om dit doel te bereiken, koos Babolat er dus voor om zich tot liefhebbers te richten, met tal van diensten om te kunnen communiceren over hun dagelijks leven als tennisspeler, terwijl ze ook verbonden blijven met de internationale tennisactualiteit en met de prestaties van hun favoriete kampioenen.

“Het leek ons essentieel om de actualiteiten over de kampioenen aan te bieden. Maar we wilden voornamelijk de nadruk leggen op de speler/fan en alles wat daarmee samenhangt: continue toegang tot zijn of haar passie via de app. Ik kom van het werk, ik wil het recentste resultaat van Rafa zien, ik kijk op de app. Ik sta aan de bushalte, ik wil weten wat mijn vrienden doen, ik ga op het sociale netwerk van de app. Ik ben net gaan trainen, ik voer de informatie van mijn training in. Ik woon een match op Roland-Garros bij, ik post een foto op mijn wall. Ik zit in mijn sofa, ik kijk naar de laatste video van de training van Jo”, voegt Alexandre Israël, Activation Programs Manager, eraan toe en hij somt de belangrijkste functies van deze app op.

Overal en altijd toegang tot je passie

De Babolat-app is bedoeld als oplossing voor spelers die geen unieke plek hadden om al hun tennisinformatie te verzamelen. Op deze manier kan de speler zijn gepersonaliseerde ruimte creëren om zijn prestaties, resultaten, tenniskalender en zelfs zijn uitrusting te archiveren.
Er is ruimte voor de resultaten van de spelers, maar ook voor hun profiel (klassement, nationaliteit, laatste match). Favoriete spelers of tennisvrienden/partners kunnen worden gevolgd en men heeft toegang tot hun informatie die in de nieuwsfeed komt.
Er is bovendien een nieuw sociaal, uitsluitend tennisgerelateerd netwerk waarmee spelers 100%-tennisindrukken, -inhoud en -foto’s kunnen delen met andere liefhebbers. Het tennisleven speelt zich niet meer alleen op de tennisbaan af, maar krijgt een verlengde in een “digitale tennisclub”.

Exclusieve inhoud

Ten slotte geeft de app toegang tot exclusieve inhoud over onze spelers (trainingen, levensmomenten buiten de tennisbaan), in de coulissen van de partnertoernooien of over de ontwikkelingen van onze nieuwe producten.
Voor het downloaden biedt Babolat de mogelijkheid om de app te lanceren in acht talen (Japans, Italiaans, Frans, Spaans, Duits, Engels, Portugees, Russisch). “Tennis is een internationale sport. Babolat wordt over de hele wereld verdeeld. Er moest dus een manier gevonden worden om alle spelers in de vijf continenten te kunnen bereiken. Babolat heeft een belangrijk team met charismatische spelers. We weten dat ze bereid zijn om zich een beetje meer bloot te geven, om hun ervaring, hun carrière, hun indrukken te delen. Onze inzet is om de mogelijkheid te bieden om een relatie te creëren tussen de community en zijn kampioenen, dankzij onze applicatie, en het past helemaal in deze tijd” aldus Philippe Jullien.

Unieke momenten delen met onze spelers.

De applicatie kan dus een echt uitwisselingsplatform worden, waar liefhebbers en sterspelers vrij zijn om zich te vermaken en elkaar uit te dagen. Een vernieuwing die alleen het Franse merk online kan brengen: “De sociale netwerken hebben de relatie tussen sterren en fans ingrijpend gewijzigd. Tegenwoordig is er een continue informatiestroom en een partnermerk van een kampioen moet zich dus ook kunnen aanpassen aan de nieuwe praktijken. Sinds begin dit jaar hebben we de nadruk gelegd op mogelijkheden om meer unieke momenten te delen met onze spelers. Zij zijn er net als ons van overtuigd dat het belangrijk is om de banden met hun gemeenschap op deze manier nog intenser te maken” besluit Philippe Jullien.

De Babolat-applicatie betekent een nieuwe belangrijke etappe in de ontwikkeling van het merk in de digitale wereld, om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van wat leeft bij tennisliefhebbers. Deze vernieuwde relatie creëert een geprivilegieerde plek voor de liefhebbers, die in een paar kliks hun “tennisgeluk” kunnen vinden.

 Babolat Play al geïntegreerd 

Spelers die de Babolat Play app al hebben gedownload, hoeven zich geen zorgen te maken: met een gewone update kunnen ze de nieuwe functies van de app ontdekken.

share_it
Meer artikelen