Exclusief advies en inzichten Voor racket experts

NL chevron bas

SHOES 04.01.2017

De Fury, het begin van een nieuw tijdperk

De lancering van de Propulse Fury wordt een belangrijk moment voor Babolat eind 2016, temeer omdat de promotie wordt gesteund door een bekende toptennisser en een samenwerkingsproject met de winkels.

2003-2016, al 13 jaar lang ontwikkelt Babolat schoenen. Van de eerste Team All Court tot de Propulse gedragen door Andy Roddick in 2007 en de Propulse Fury, die in november verschijnt in een aantal speciaalzaken, heeft Babolat veel kennis vergaard om een innoverend product te ontwikkelen.

De Propulse Fury is bestemd voor spelers die een optimale steun willen; een schoen die een volledige engagement mogelijk maakt op alle banen en bij elke wending. De schoen is van groot belang want de Propulse heeft met zijn verschillende versies de geschiedenis van het merk gemarkeerd. De ontwikkeling is gecentreerd op het geven van een veilig gevoel en een nog betere steun. Dit is ook de reden waarom de Propulse Fury al een beroemde ambassadeur heeft gevonden; de Franse toptennisser Benoît Paire. Hij heeft met trots het privilege aanvaardt om de Amerikaan Andy Roddick op te volgen: «De rol van ambassadeur voor de Propulse Fury is voor mij een eer. Bovendien heeft Babolat mijn carrière altijd gesteund. Ik herinner me nog goed de overstap naar de AeroPro Drive en wat dit racket voor mij heeft betekend om een hoger niveau te bereiken, meer kracht en meer effect. Toen ik werd gevraagd om de Propulse Fury te dragen, was ik meteen geïnteresseerd. En toen ik ze voor het eerst aantrok, had ik het gevoel of ik mijn voet in een pantoffel stak; zo comfortabel. Ik heb geen seconde geaarzeld. Sinds ik de Propulse Fury draag, vanaf de US Open, hebben ze me nooit teleurgesteld. Het was dus een goede keus en het is ook een ware eer; Andy Roddick was wereldkampioen en zijn carrière kan een succes worden genoemd.»

Net als bij de vorige modellen, staat de ondersteuning voorop bij de Propulse Fury. De noviteit aan de nieuwe Fury is de sensatie aan de voet, dankzij een binnenschoen welke uit één stuk bestaat, die de voet perfect omsluit. «Dankzij de veters kunnen de banden meer of minder aansluiten en steunen, aangepast aan de voetvorm en de voorkeuren van de speler», preciseert Julien Alberti, R&D projectchef voor de Propulse Fury.

De Propulse Fury is geïnspireerd op zijn voorgangers maar aangepast voor de nieuwe speeltendensen, waarin glijden zelfs op harde oppervlakken een regel is geworden op alle banen ter wereld.

«In mijn speltechniek moet ik vaak glijden, ongeacht het baanoppervlak. Dit is voor mij een van de sleutels voor het resultaat. Ik moet mij kunnen verplaatsen, het ritme veilig kunnen veranderen en met een maximale steun. Op dit gebied staat de Propulse Fury aan de top. Met deze schoen kan ik de controle houden ongeacht mijn bewegingen. Ze zitten fijn en geven veel comfort, de voet blijft stabiel», verklaart Benoît Paire, overtuigd vanaf de eerste seconde. Een anekdote in dit verband: de Franse kampioen werd maar enkele dagen voor de US Open gevraagd om het nieuwe model te testen.

Normaliter vereist een verandering van de uitrusting een testperiode van minimaal enkele weken voor een goede aanpassing. Maar Benoit Paire heeft de Propulse Fury zo gewaardeerd dat zijn keus snel was gemaakt: «Ik was er meteen dol op en heb dus besloten om de US Open met de Propulse Fury te spelen.» Een paar dagen later beleefde de Propulse Fury al zijn eerste uren in het professionele circuit; in de Grand Slam en op het nogal warme cement van Flushing Meadows. «Mijn eerste wedstrijd heeft mijn eerste indrukken bevestigd. Ik kon met mijn schoenen perfect uit de voeten (haha), en ik heb vol vertrouwen gespeeld», aldus de Fransman.

De andere grote kwaliteit van de Propulse is de duurzaamheid. En op dit gebied veranderen we niet een winnend team. Nogmaals hebben Babolat en Michelin hand in hand samengewerkt. «Ik denk dat ik in een jaar wel 50 paar schoenen gebruik. En in een match zijn alle parameters van belang. De wetenschap dat ook mijn schoenen het volhouden en geen problemen zullen geven, is dus erg belangrijk. Ik voel me echt vol vertrouwen en veilig in de Propulse Fury en dat is net zo belangrijk als het comfort. Het feit dat Michelin aan de zool heeft gewerkt, is ook een ware garantie voor de kwaliteit wat betreft de grip en de optimalisering van het contact», legt Benoit Paire uit.

Dynamiek, steun, duurzaamheid; er mist nog maar één criterium om de Propulse Fury snel beroemd te maken op de markt, de fameuze «look» die het verschil uitmaakt. «Het imago van de Propulse was altijd al een stevige en duurzame schoen. De Propulse Fury houdt vast aan deze waarden en biedt bovendien een innoverend design en een zeer moderne look», vertelt Laurent Muckensturm, de marketingchef schoenen en kleding. Een mening die Benoît Paire onderschrijft: «Natuurlijk, ook de look is een belangrijk criterium voor een speler. En wat dit betreft stond ik versteld. De Propulse Fury geeft een slanke voet en daar hou ik van. Ook de kleuren zijn zeer geslaagd en het resultaat is perfect. Ik sta graag elegant op de baan en ik moet toegeven dat deze schoenen perfect bij mij passen.» Een bekentenis die we graag opvatten als een waar compliment, zeker uit de mond van Benoît Paire, een van de spelers die het meest let op zijn look op de baan en daarbuiten.

De Propulse Fury, geprezen door een bekende kampioen, is dus voor zijn vuurdoop geslaagd. Goedgekeurd door een gerenomeerd kampioen, heeft de Propulse Fury een goede introductie gehad. Hij is nu klaar om ook andere tennissers een groot plezier te geven, voor alle enthousiaste spelers die hun schoenen net zo belangrijk vinden als hun racket. Dit is voor Babolat ook de gelegenheid om af te wijken van de gewoonten en de samenwerking met de speciaalzaken te versterken. “De lancering van de Propulse Fury is strategisch, vooral op de zeer concurrentiële schoenenmarkt. Onze dealers worden voortdurend benaderd en vaak in dezelfde timing voor de introductie van nieuwe producten voor het grote publiek. Een vertegenwoordiger van het merk bezoekt ze en presenteert het product voorafgaand aan de lancering en de registratie van de bestellingen.

Ditmaal willen we echter verder gaan en onze dealers nauwer bij de introductie betrekken. Daarom hebben we meer dan 500 dealers geselecteerd in meer dan 20 landen en hen in de preview de Propulse Fury geleverd, zodat zij ze kunnen testen op de tennisbaan en hun ervaringen met hun klanten kunnen delen. En om een echte feedback te krijgen, is een online webplatform geopend om hun indrukken te verzamelen,» verklaart Guillaume Martin, marketingdirecteur zone Europa.

De Propulse Fury is vanaf november verkrijgbaar: «Met de Propulse Fury, levert Babolat een concentraat van zijn vakmanschap en bevestigt zijn streven om de meest geperfectioneerde, best presterende en meest innoverende tennisproducten te bieden», aldus Grégoire Laverty, die de leiding heeft over de schoenen R&D van Babolat. Een ambitie die in de praktijk wordt gebracht, want de Propulse Fury houdt vast aan de fundamentele waarden die deze schoen tot een succes hebben gemaakt en voegt een unieke draagsensatie toe. Maar eerlijk gezegd, de Jet, die een jaar geleden is uitgekomen, heeft het terrein al goed voorbereid en de innovatiekracht van Babolat reeds bevestigd.

share it !
Meer artikelen