Exclusief advies en inzichten Voor racket experts

NL chevron bas

RACKETS 21.07.2017

De nieuwe Pure Drive:
pure power, pure sensatie

Het iconische Babolat racket vindt zichzelf opnieuw uit. Samen met de nieuwe look en het nieuwe design, wordt ook een nieuwe technologie geïntegreerd, voor meer gevoel terwijl de legendarische power behouden blijft. Liefhebbers kijken met belangstelling uit naar de lancering van dit nieuwe Pure Drive racket.

Sommige producten hebben een grote impact op verschillende generaties. Ze maken deel uit van het erfgoed, omdat ze voor een revolutie in het spel zorgden. De Pure Drive maakt daar duidelijk deel van uit. De “Blauwe”, zoals het racket informeel wordt genoemd, is het meest verkochte frame ter wereld. Spelers die het gebruiken vormen een groep met een duidelijke en krachtige identiteit.

De “Blauwe”, een legendarisch frame.

Algemeen betreft het spelers die op zoek zijn naar power, die een pijnlijke slag voor hun tegenspelers nastreven. We begrijpen daarom dat het een hele uitdaging is om de Pure Drive aan te passen en te verbeteren, aldus François-Xavier Quesse, Global Product Manager: “Als we een nieuw model van een bekend product willen voorstellen, is het de bedoeling om het DNA te behouden terwijl we toch een aantal technische en esthetische verbeteringen aanbrengen. Dat was ook ons doel tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Pure Drive. Een beroep doen op wat goed werkt maar met een blik op de toekomst, zodat het racket kan evolueren in functie van de nieuwe verwachtingen van de spelers.”

Het DNA van de Pure Drive behouden

Dat was het principe dat werd aangehouden, uiteraard rekening houdend met de feedback van onze profspelers, coaches, ambassadeurs, partneracademies (Mouratoglou, Rafael Nadal Academy, clubs en partnerspelers). Wat het huidige model betreft: “Rond de Pure Drive bestaat er een enorme community op het internet en de forums. Alle aanpassingen en versies roepen inderdaad altijd veel reacties op in de community. We hebben uiteraard rekening gehouden met deze reactiesom een nieuwe Pure Drive te introduceren die beantwoordt aan de verwachtingen van haar fans” merkt François-Xavier Quesse op.

De Pure Drive, het icoon

Babolat integreerde een technologie om de spelervaringen nog te verbeteren. De Pure Drive, gekend voor zijn power, moest ook een optimaal comfort en een tot nog toe ongekende feeling geven bij iedere slag. Aangezien het spelgevoel verbonden is aan verschillende factoren, in het bijzonder de trillingen, heeft het Franse merk een groots partnerschap gesloten met een gerenommeerd bedrijf in de sportautomarkt en de ruimtevaart: SMAC. SMAC is gespecialiseerd in het beheren van trillingen in sectoren waar die problematiek cruciaal is om veiligheid en rendement te verzekeren. Na afloop van de test waren de conclusies duidelijk. Het spelgevoel is verbonden aan twee factoren: de duur en de omvang van de trillingen bij elke slag. Met uitgebreidere tests kon de omvang en de duur van de trillingen worden bepaald, voor nóg meer gevoel voor de speler.

Uniek gevoel

Na dit onderzoek werden de technische keuzes gevalideerd. “Op specifieke plaatsen in het frame werden speciale door SMAC ontwikkelde vezels geïntegreerd in de structuur van het racket, geïntegreerd in een aantal grafietlagen. Hierdoor biedt de nieuwe Pure Drive een uniek gevoel bij iedere slag” legt François-Xavier Quesse uit.

Maar bij de lancering van een iconisch product horen een aantal verrassingen. Voor het Pure Drive gamma ging Babolat voor extra innovatie met de creatie van een model dat nog niet bestond in het gamma en dat de aandacht zou moeten trekken van prestatiegerichte spelers. Dit model is voor later in 2018 gepland.
Vervolgens is er grondig nagedacht over de grommets en de bouw van de bumper waardoor die makkelijk te installeren zijn. Een detail dat bespanners en medewerkers van gespecialiseerde winkels zeker niet zal ontgaan.
Technologie is een zaak van onderzoeken en tests, maar er zijn meer zichtbare elementen die een invloed kunnen hebben op de ervaringen. We hebben het hier uiteraard over de “”look”” van het frame waar Babolat treffende keuzes heeft gemaakt.

De comeback van de “Blauwe”

Deze nieuwe versie brengt de blauwe kleur terug, maar in een versie die elektronischer en schitterender is dan ooit: “Dit blauw staat voor snelheid en kracht. We hebben het ook gekozen omdat de kleur verandert in functie van het licht. Sommigen vonden het vorige model misschien niet innovatief genoeg, dus ons doel was om de oorsprong van de Pure Drive te moderniseren. Het blauw is het DNA van Babolat en bij elk design wil Babolat zich onderscheiden van de concurrentie. De uitdaging is om een design voor te stellen dat in harmonie is met de voordelen van de racket”. Moderner, levendiger, sneller, “comfortabeler” en met unieke sensaties: de Pure Drive is klaar voor de lancering. “We hebben er alle vertrouwen in, het samenwerken met SMAC is een echte vooruitgang in het beheren van de trillingen. Fans zullen het snel ervaren en de comeback van de blauwe is een echt symbool”. Een symbool dat liefhebbers zal bekoren, en waarmee ze herkenbaar worden op de wereldwijde courts omdat het model zo revolutionair is.

Pure Drive spelers hebben 10 grand slamtitels gewonnen, de laatste door Garbine Muguruza op Wimbledon in juli 2017.

share_it
Meer artikelen