Exclusief advies en inzichten Voor racket experts

NL chevron bas

PARTNERSHIP 19.11.2019

Babolat, de “officiële racket- en besnaringsservice” van de Davis Cup 2019

Babolat voert van 18 tot 24 november de “Officiële racket- en besnaringsservice” van de Davis Cup Finale in Madrid uit. Het is een eer voor het merk dat de tennissnaar heeft uitgevonden, en een teken van vertrouwen in Babolat van de organisatoren die de beste experts wilden inschakelen om van deze eerste editie een succes te maken, aldus Eric Ferrazi, de teammanager voor besnaringen.

De Davis Cup verandert van formaat. Het moet een eer zijn om deel te nemen aan deze nieuwe formule?
In 1875 vond Babolat de snaar voor het tennis uit. We maken dus deel uit van het ontstaan en de evolutie van deze sport. We zijn hier – en zullen er altijd zijn – om te innoveren. We zijn uiteraard erg trots om deel te nemen aan deze eerste editie van de nieuwe formule. En we streven ernaar om onze expertise in te zetten om de beste service te bieden aan de spelers die hierom vragen.

We zijn uiteraard erg trots te kunnen deelnemen aan deze eerste editie van de nieuwe formule.

Wat betekent deze vrij innovatieve finale voor uw dagelijkse werk?
In tegenstelling tot een toernooi, volgen wij de teams en niet de spelers. Daarom moeten we veel rackets tegelijk leveren, zodat teams kunnen beschikken over geoptimaliseerde, goed presterende apparatuur. We zijn bovendien voorbereid om uiterst snel te reageren tijdens deze wedstrijden aan hoog tempo, vooral tijdens de kwalificatierondes aan het begin van de week.

Gezien we de deelnemende spelers ruim van tevoren kennen, gaat u fiches over elk van hen voorbereiden om uw doelen te bereiken?
Geen fiches; dankzij onze software voor het volgen van toernooien hebben we een database van de spelers van de toernooien waarvoor we de officiële besnaarder waren. Met één klik hebben we de geschiedenis, gewoontes, spanningen en het type snaar van een speler.

Kunt u ons meer vertellen over de maatwerkdienst die u gaat invoeren?
Net als bij Roland-Garros, bieden wij onze spelers onze racketservice. Dit omvat onze bespanningsservice en de voorbereiding of aanpassing van de frames. We kunnen hun belangrijkste racketspecificaties samen met hen zo dicht mogelijk bij het veld bekijken, om zo de best mogelijke service te bieden gedurende het hele toernooi.

We zullen in binnencondities zijn. Betekent dit veranderingen in de snaarspanning in vergelijking met buitenspelen?
Sommige spelers veranderen hun spanning, anderen niet. Wij besteden veel aandacht aan de behoeften van de spelers en adviseren hen als ze hun parameters willen wijzigen. Daarom zijn we vroeg genoeg in Madrid, van 11 november tot 24 november, om de teams te ondersteunen en samen met hen hun instellingen te verfijnen.

Meer artikelen