Exclusief advies en inzichten Voor racket experts

NL chevron bas

RACKETS 28.05.2019

De nieuwe Pure Strike van BABOLAT; maak kennis met Sharp Control

Babolat heeft de derde generatie ontwikkeld van de Pure Strike, gebaseerd op een uitgebreide studie van de spelersevolutie en de observatie van de essentiële rol van de balcontrole. Het resultaat is zowel technisch als esthetisch bijzonder geslaagd.

Om de evolutie van het spel te begrijpen, moeten de evolutie van de speltrends en de tactische en technische aanpassingen van de toptennissers voortdurend in de onder de loep worden genomen. De balcontrole is altijd een primaire doelstelling voor de spelers op hoog niveau en evolueert dankzij de technologische innovaties. Van de klassieke balcontrole in de jaren ’80, gekenmerkt door de overgang van houten rackets naar carbonrackets, via de moderne balcontrole na het jaar 2000 dankzij vierkante-balkframes met meer dynamiek en stabiliteit, bereiken we nu een nieuwe evolutie die de jaren ’20 inluidt. De Sharp Control introduceert het concept van Pure Feel (pure sensaties) om aan te sluiten bij de behoeften van de huidige spelstijl.

Het doel voor deze derde generatie Pure Strike, was de ontwikkeling van een frame met een chirurgisch precieze controle en tegelijkertijd de optimalisatie van de speelbaarheid. Alexandre Israël, Tennis Category Manager bij Babolat, legt uit: “De huidige ‘balcontrolespelers’ willen hard slaan met behoud van de precisie. Daarom zijn de sensaties bij de impact van de bal essentieel. De spelers moeten er zeker van zijn dat hun racket hen een uitstekend balcontact geeft met de dynamiek en het reactievermogen die noodzakelijk zijn voor de slag.

"Modern Control" wordt "Sharp Control" 

Voor de ontwikkeling van Sharp Control heeft Babolat nauw samengewerkt met zijn netwerk van internationale spelers en industriële partners. Circa honderd Babolat-ambassadeurs, waaronder Dominic Thiem, hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van dit frame en hun feedback gegeven in belangrijke stadia van de producttesten en de designfasen.

Babolat heeft uitgebreide tests uitgevoerd met spelers over de hele wereld. Diverse series prototypes zijn getest voordat de definitieve versie is ontwikkeld voor het nieuwe concept van “Sharp Control”! In vergelijking met het vorige Pure Strike model:

71% van de spelers constateerde een betere sensatie bij de impact;
78% van de spelers constateerde meer balcontrole.

Thiem, Monteiro, Bacsinsky, Kontaveit, Cornet met de nieuwe Pure Strike op Roland-Garros 2019

Deze derde generatie Pure Strike maakt zijn debuut op de banen van Roland-Garros in de handen van Dominic Thiem, de aanvoerder van een team van Pure Strike-spelers, waaronder Thiago Monteiro, Timea Bacsinsky, Anna Kontaveit, Camilla Giorgi en Alizé Cornet uit Frankrijk. Dankzij dit optreden op de rode banen in Parijs, kunnen fans over de hele wereld kennismaken met de nieuwe Pure Strike. Terwijl het voorgaande model nog een klassieke look bood zonder opsmuk, is het ontwerp van de nieuwe Pure Strike volledig vernieuwd met sterke grafische elementen. Het nieuwe design combineert urbane en eigentijdse grafische thema’s en integreert de graffiticultuur, maar blijft toch zeer gestructureerd. Het resultaat is zowel sober als dynamisch. De witte kleur verwijst naar de precisie, met een vleugje agressiviteit die wordt gekenmerkt door de herhaling van de “Pure Strike” typografie en de felrode bumper. Het ontwerp benadrukt ook de nauwkeurigheid met een dradenkruis en de vorm van de bumper die een vizierlijn symboliseert.

Een 100% Pure Strike productreeks

Babolat heeft voor het eerst niet alleen een racket ontworpen, maar ook een complete lijn nieuwe Pure Strike producten, met een inspirerend design en functies die voldoen aan de behoeften van de huidige spelers. Het merk heeft een reeks innovatieve tassen ontwikkeld met nieuwe functies gericht op tennis en het moderne leven, zoals:

De Pure Strike reeks omvat ook een Jet MACH II Pure Strike schoen, accessoires, technische sokken, een handdoek en een pet om de Pure Strike fans van top tot teen uit te rusten.

Vanaf juni zijn de Pure Strike 100 en Pure Strike Team demo-rackets beschikbaar in de winkels voor spelers die “Sharp Control” willen ontdekken.

Alle producten zijn beschikbaar in augustus … De zomer wordt heet!

share_it
Meer artikelen